Kubki emaliowane

Do kuchni powracają kubki emaliowane, które być może pamiętasz z dziecięcych lat. Nie bez powodu są tak popularne. To piękne naczynia, a do tego bardzo praktyczne i uniwersalne – sprawdzą się do ugotowania jajka czy podgrzania polewy do ciasta. Herbata, kakao czy zioła pite w kubku emaliowanym mają szansę stać się prawdziwym rytuałem, a taka oryginalna forma podania napoju może zaskoczyć Twoich gości.
Kubeczek emaliowany jest idealny do zabrania w podróż – zajmuje mało miejsca i na pewno się nie stłucze. Zabierz go na biwak, piknik czy górskie szlaki. To sprawdzony i funkcjonalny element podróżniczego ekwipunku. Dodatkowo emalia jest odporna na szkodliwe działanie promieni UV. Design kubków emaliowanych kochają zarówno młodzi użytkownicy, jak i ci starsi, którzy kojarzą je z naczyniami używanymi w dzieciństwie. To bowiem ponadczasowa forma i funkcjonalność.
Zalety kubków emaliowanych:
- Nie wchodzą w reakcje z substancjami i kwasami z pożywienia.
- Nie zawierają niklu, dzięki czemu są bezpieczne dla alergików.
- Są wygodne w użytkowaniu dzięki poręcznemu kształtowi i niewielkim rozmiarom.
- Łatwo i szybko można je wyczyścić – ręcznie lub w zmywarce.
- Są wysoce odporne na zniszczenia, korozję i szkodliwe działanie promieni UV.
- Nadają się na wszystkie rodzaje kuchenek – indukcyjną, elektryczną, gazową, ceramiczną.
Pozwól się zaskoczyć obszernemu wachlarzowi zastosowań kubka emaliowanego!
Idealne dla alergików!
Emaliowane kubki – nie tylko dla dzieci
Kubki emaliowane Silesia dostępne są w różnych pojemnościach, aby jak najlepiej odpowiedzieć na Twoje potrzeby i upodobania. Do wyboru jest też kilka kolorów i wzorów – z roślinami czy zwierzętami. Możesz przechowywać kubki w lodówce oraz przygotowywać potrawy na kuchence – a co ważne, kubeczki emaliowane nadają się na wszystkie rodzaje kuchenek. Pamiętaj, żeby średnicę dna kubka dopasować do wielkości palnika czy pola grzewczego. Kubek rozgrzewa się równomiernie, co ogranicza ryzyko przypalenia jego zawartości.
Emalia jest gładka niczym tafla szkła, więc pełni ochronną barierę pomiędzy stalą, a zawartością kubka. Z tego powodu do jedzenia nie przedostają się szkodliwe związki. Szklista powierzchnia emalii zapobiega także namnażaniu się bakterii, a to wszystko sprawia, że naczynie jest idealne dla alergików, dzieci i osób starszych. Powierzchnia kubka utrudnia gromadzenie się zanieczyszczeń i łatwo jest ją wyczyścić ręcznie lub w zmywarce. Emalia jest odporna na działanie kwasów z pożywienia, nie chłonie zapachów potraw i nie zmienia ich smaku.
Zastosowanie:




