Duże garnki emaliowane

1
Garnek do rosołu z pokrywą - pojemność 10 L, średnica 25 cm
1

garnek do rosołu z pokrywka

Czy zdarzyło Ci się nie mieć odpowiednio pojemnego garnka do przygotowania potrawy? Może było to spotkanie z przyjaciółmi, uroczystość rodzinna albo chęć przygotowania przetworów? Duże garnki to w takich sytuacjach wybawienie, dlatego polecamy duże garnki emaliowane Silesia. Dzięki swojej znacznej pojemności, aż do 16,6 l, z łatwością pomieścisz wszystkie składniki potrawy i wygodnie je wymieszasz. Ugotujesz w nim spore ilości rosołu, łazanek, bigosu, zrobisz pasteryzację, przygotujesz słoiki z powidłami czy kompot dla całej rodziny. A przy tym dokonasz tego w pięknym naczyniu o ponadczasowym wyglądzie – do wyboru są różne barwy i wzory garnków.

Zalety dużych garnków emaliowanych:

  • Dzięki dużym rozmiarom komfortowo przygotujesz spore ilości jedzenia.
  • Równomiernie nagrzewające się dno przyspiesza gotowanie i minimalizuje ryzyko przypalenia.
  • Nie wchodzą w reakcje ze składnikami przygotowywanych potraw – idealne dla alergików!
  • Są trwałe i wysoce odporne na uszkodzenia i korozję.
  • Emaliowana powłoka ułatwia czyszczenie garnków – również w zmywarce.
  • Nadają się na wszystkie rodzaje kuchenek.

Duże garnki emaliowane to garnki wielozadaniowe, które warto mieć w swojej kuchni!

Idealne dla alergików!

Garnki emaliowane duże

 
Korpus garnków emaliowanych, wykonany ze stali węglowej, szybko i równomiernie rozprowadza oraz trzyma ciepło, minimalizując ryzyko przypalenia potraw. Co ważne, duże garnki emaliowane są odpowiednie na wszystkie rodzaje kuchenek: gazowe, ceramiczne, indukcyjne i elektryczne. Nadają się też do każdego rodzaju potrawy, nawet tych kwaśnych, ponieważ są odporne na kwasy zawarte w pożywieniu. Z tego powodu możesz w nich nie tylko gotować, ale i przechowywać jedzenie w lodówce – bez konieczności przekładania zawartości do innego naczynia.

Szklana, emaliowana powłoka ma właściwości antyalergiczne, do potraw nie przedostaje się nikiel ani żadne szkodliwe czy uczulające substancje – niezależnie od temperatury gotowania. Garnki emaliowane nie wchodzą w reakcje z potrawami, nie absorbują ich zapachu i nie zmieniają ich smaku. Powierzchnia emalii uniemożliwia rozwój drobnoustrojów i zapobiega gromadzeniu się zanieczyszczeń. Z takiego garnka, choć dużego, z łatwością pozbędziesz się brudu – myjąc go w zmywarce lub ręcznie z pomocą płynu do mycia naczyń lub naturalnych, domowych substancji: soli lub sody oczyszczonej. Garnki emaliowane są duże, lecz jednocześnie wygodne w przenoszeniu dzięki solidnym uchwytom. Aby łatwiej było przelewać potrawy, garnki posiadają wywinięty rant – są więc również idealne jako garnki do rosołu.

Zastosowanie:

Garnki sprzedawane są pojedynczo w zestawach z pokrywkami.