Marka SILESIA z Rybnika – poznaj naszą historię
SILESIA z Rybnika to polska marka, o bogatym rodowodzie. Rozpoznawalna zarówno na krajowym, jak i zagranicznych rynkach. Od początku istnienia związana jest ze Śląskiem. Marka SILESIA wykorzystując tradycję regionu i doświadczenie w wytwarzaniu naczyń emaliowanych, stawiała zawsze na rozwój technologiczny, funkcjonalność i ciekawe wzornictwo, zgodne z aktualnymi trendami.
Naczynia emaliowane są nierozerwalnie związane z tradycją polskiej kuchni. Wieloletnia obecność w naszych domach jest najlepszym świadectwem ich jakości i niezawodności. Wysoką jakość produkowanych naczyń. Sposób doboru szkliw emalierskich opiera się na recepturach doskonalonych przez dziesiątki lat. Natomiast znajomość technik skutkuje powstaniem produktów o jednorodnej, niezwykle gładkiej powierzchni i bogatej kolorystyce.
Naczynia kuchenne marki SILESIA wytwarzane są w ręcznym procesie ze specjalnie wyselekcjonowanej stali i pokryte warstwami emalii. Szklista powłoka zabezpiecza przed korozją, przenikaniem do pożywienia szkodliwych dla zdrowia substancji oraz stanowi estetyczne, barwne wykończenie. To właśnie te wyjątkowe właściwości emalii gwarantują zdrowe gotowanie i przechowywanie żywności. Naczynia emaliowane pozwalają na stworzenie różnorodnych, stylowych dekoracji garnków i rondli, które uatrakcyjnią wystrój każdej kuchni – nowoczesnej i retro. Wszystko to dzięki ludziom pełnym pasji i miłości do kreowania rzeczy „niezwykle zwyczajnych”.
Prostota, bezpretensjonalny urok oraz wysoka jakość naczyń i narzędzi kuchennych oferowanych za dobrą cenę, to cechy produktów marki SILESIA, dzięki którym są szczególnie lubiane i doceniane zarówno w Polsce, jak i poza jej granicami. Ich funkcjonalność przejawia się w możliwości gotowania na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym indukcyjnych, łatwości utrzymania naczyń w czystości oraz antyalergicznej, bezpiecznej dla zdrowia powłoce, dedykowanej zwłaszcza dzieciom oraz osobom zmagającym się z alergiami (m.in. na nikiel).