Garnki emaliowane na indukcję
Kuchenki indukcyjne cieszą się niesłabnącą popularnością – to nowoczesne rozwiązanie sprawdza się w wielu domach. Decydując się na taki zakup, należy dobrać garnki, które bez obaw można używać na tym rodzaju kuchenki. Zastanawiasz się, czy garnki emaliowane nadają się na indukcję? Odpowiedź jest jedna: oczywiście! Garnki emaliowane mają odpowiednie dna, które bez przeszkód nagrzewają się od ciepła, będącego energią magnetyczną kuchenki. Dna garnków są całkowicie płaskie, dzięki czemu ciepło rozkłada się równomiernie. Ale to nie jedyne, co gwarantują garnki pokryte emalią!
Zalety garnków emaliowanych na indukcję
- Nagrzewają się na kuchence szybciej niż garnki z innych materiałów.
- Ciepło rozchodzi się równomiernie, zmniejszając ryzyko przypalenia.
- Emalia blokuje przedostawanie się związków metali do pożywienia.
- Kwasoodporna powłoka pozwala na gotowanie i przechowywanie dowolnych potraw.
- Są łatwe do czyszczenia ręcznego lub w zmywarce.
- To świetne naczynia do gotowania potraw dla alergików, dzieci i osób starszych.
Przekonaj się, że garnki emaliowane na indukcję to niezwykła funkcjonalność i piękny wygląd!
Idealne dla alergików!
Emaliowane garnki na kuchenkę indukcyjną
Emaliowane garnki na indukcję Silesia to połączenie praktyczności i ekonomii – dostępne są w wielu rozmiarach i kilku kształtach. Dzięki temu bez trudu dopasujesz garnek do wielkości pola grzewczego kuchenki oraz przygotowywanej potrawy. Oprócz swojej funkcjonalności, są pięknym dodatkiem do kuchni. Jeśli można gotować w pięknych, cieszących oczy naczyniach, to czemu tego nie zrobić? Duży wybór wzorów (od klasycznych po wzory z kwiatami, warzywami czy napisami) i kolorów (od stonowanych pastelowych barw po intensywne, żywe kolory) ułatwi Ci dopasowanie garnków do stylu kuchni i do swojego gustu.
Nasze garnki emaliowane na indukcję dostępne są razem z pokrywkami emaliowanymi, aby ułatwić i przyspieszyć gotowanie. A przyrządzanie potraw w garnkach emaliowanych jest bezpieczne dla zdrowia, dzięki antyalergicznym właściwościom naczyń. Emalia zabezpiecza pożywienie przed przedostawaniem się do niego szkodliwych substancji z korpusu garnka. Dzięki emalii jedzenie zachowuje swoje właściwości odżywcze. Ta szklista powłoka nie wchodzi w reakcje z kwaśnym czy ostrym jedzeniem, ogranicza osadzanie i rozmnażanie się bakterii oraz nie pochłania zapachów. Jest też odporna na działanie promieni UV, dzięki czemu naczynia pozostają lśniące, a kolory nie blakną.