Gotuj z Kasią Bosacką – Śląskie karminadle z puree z groszku i kapustą
Podstawowe informacje
Czas przygotowania
90 min.
Poziom trudności
Średni
Ilość porcji
6 porcji
Potrzebne akcesoria
Garnek, brytfanna, miska, akcesoria kuchenne.

Lista produktów
Karminadle:
- Ćwierć kilo mielonej wieprzowiny
- ćwierć kilo mielonego indyka
- pół czerstwej kajzerki plus mleko do namoczenia
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 cebula
- 1 jajo
- 2 łyżki majeranku
- sól, pieprz
- bułka tarta do panierowania
- łyżka oleju do wysmarowania naczynia żaroodpornego
Puree z groszku:
- pół kilo mrożonego groszku
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Marchewka:
- pół kilo marchewki
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżeczka miodu
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- sól
Ciapkapusta:
- szklanka ugotowanych ziemniaków
- pół szklanki kapusty kiszonej dobrej jakości
- majeranek
- świeży koperek